Menukaart

Hieronder vindt u onze menukaart of bekijk hier de complete menukaart (pdf) met o.a. informatie over allergenen en uitleg over een aantal ingrediënten. Het aanbod van onze wijnen vindt u op de wijnkaart.

Houdt u van lang tafelen, maar zijn 3 gangen te veel? Bij ons heeft u de keuze. U heeft bij de gerechten de keuze uit klein (voorgerecht) of groot (hoofdgerecht).

Deze kaart wisselt elke 3 maanden. Daarnaast hebben we wisselende extra gerechten waarbij we veelal werken met streek-, biologische en seizoensproducten.

Voor onze jonge gasten hebben we een speciale kindermenukaart. 

Vanwege vakantie zijn we gesloten van zaterdag 24 juli t/m dinsdag 10 augustus 2021. Op woensdag 11 augustus starten we met een nieuwe menukaart, deze pagina zal nog bijgewerkt worden. 

Olijvenmix      € 3,00

ZEBS notenmix   € 3,00           

Brood met aioli € 3,50 

Huisgemaakte bitterballen met kip en ras el hanout (6 stuks) € 6,50

Huisgemaakte bieterballen met biet en geitenkaas (6 stuks)   € 6,50

Antipasti:
venkelsalami, pikante salami, knoflooksalami, coppaham, olijven, kapperappels,
pane carasau, grissini, parmezaan

Mezzeolijven, mini-pita’s en crostini’s met dips:

  • paprikahummus
  • Turkse kaas en wortel met harissa
  • huisgemaakte mediterraanse kimchi
  • gevulde wijnbladeren met duivenbulgur

Borrelplank: combinatie van antipasti en/of mezze met 3 warme hapjes (suppl. 2,50 p.p.)

Gazpacho van komkommer en basilicum, bavarois van wortel, biet en mierikswortel met tomberries (kleinst verkrijgbare tomaat, veel smaak) en zwarte tuiles (flinterdunne koekjes) met zeezout

Spinaziesalade met linzen, gefrituurde Taggiasche olijven, dadelstrips, witte grapefruit, macadamiacrumble en dressing van sinaasappel en verveine (theesoort)

Brandade (puree van aardappel, olijfolie, knoflook en vis) van makreel in gepofte ui, Libanese chips, blue skin radijs en rucolapesto

Ceviche (vis gegaard in zuur) van roodbaars ingelegd in limoncello, maishummus, venkelsalade en spicy popcorn

Carpaccio van rundvlees, truffeldressing, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Dunsgesneden runderlende met avocadocrème, quinoasalade en een crostini met isot biber (gedroogde Turkse (chili)peper) en za’atar (Arabische kruidenmix met o.a. oregano)

Minestronesoep met o.a. kikkererwten, orzo (pastasoort, vorm en grootte vergelijkbaar met rijstkorrel) en peterselie

Venkelappelsoep met pangsit (gefrituurd deeghapje) gevuld met kruidig gehakt

Bloemkooltajine met saffraancouscous, crunch van hazelnoot, kokos en gebakken uitjes en Turkse pide (platbrood)

Börek (taart van filodeeg, oorspronkelijk in sigaarvorm) gevuld met geitenkaas, walnoten en groene olijven, gemarineerde vijgen en zoetzuur van rodekool

Sardines op een bruschetta (gebakken broodje), gegrilde little gem, tomatensalsa, citroencourgette en rode mizuna (Japanse mosterdsla)

Kabeljauwrugfilet met preistoemp (groentestamppot), krokant gemberchips, beurre blanc en dragonolie

Lamskoteletten met kruidenkorst, tuinbonenmousseline (smeuïge en luchtige puree), auberginechutney en muntlabneh (soort hangop, oftewel uitgelekte yoghurt)

Kalfsribeye met broccoliquiche, gerookte meloesuien (mini-uitjes) en saus van rode wijn en zwarte knoflook (gefermenteerde witte knoflook; proces waardoor een soort karamellisatie ontstaat)

Geroosterde aubergine, pijnboompitten, rozijnen en tahinsaus (een pasta van sesamzaad)

Sweet potato fries met gerookte-paprikamayonaise (€ 4,50)

Gemengde salade, caesardressing, Parmezaanse kaas, pecannoten

Chocoladetaart met hazelnoot en gezouten karamel, walnotenijs

Midden-Oosterse crêpes gevuld met banaan met daarbij dadelsesamsiroop en ijs van oranjebloesem en kardemom

Taartje van mango, granaatappel en Griekse yoghurt op een bodem van baklava (zoete lekkernij met vulling van noten, kaneel en honing)

Witte chocoladeparfait, nougatine, gebrand eiwitschuim, frambozensaus, roze pepersticks

4 soorten kaas met crackers, vijgen-amandelbrood en walnoten (suppl. € 2,50) 

Plankje zoet voor bij de koffie: 5 verschillende zoete lekkernijen. € 7,00