Menukaart

Lunch

Als u zin heeft in een lekker broodje of juist in een uitgebreide lunch dan bent u bij ZEBS aan het juiste adres! Bekijk hier vast onze lunchkaart.

Diner

Hieronder vindt u onze menukaart of bekijk hier de complete menukaart (pdf) met o.a. informatie over allergenen en uitleg over een aantal ingrediënten. Het aanbod van onze wijnen vindt u op de wijnkaart.

Houdt u van lang tafelen, maar zijn 3 gangen te veel? Bij ons heeft u de keuze. U heeft bij de gerechten de keuze uit klein (voorgerecht) of groot (hoofdgerecht).

Deze kaart wisselt elke 3 maanden. Daarnaast hebben we wisselende extra gerechten waarbij we veelal werken met streek-, biologische en seizoensproducten.

Voor onze jonge gasten hebben we een speciale kindermenukaart. 

Olijvenmix      € 3,00

ZEBS notenmix   € 3,00           

Brood met aioli € 3,50 

Huisgemaakte anarcini (risottoballetjes) met pomodori secchi en parmezaan (6 stuks) € 6,50

Biologische bitterballen (8 stuks)   € 7,50

Antipasti:
venkelsalami, pikante salami, knoflooksalami, coppaham, olijven, kapperappels,
pane carasau, grissini, parmezaan

Mezzeolijven, mini-pita’s en crostini’s met:

  • tapenade van groene olijven en amandelen
  • hummus van limabonen met olie van paprika en chili
  • matbucha: dip van o.a. tomaten en geroosterde paprika’s
  • huisgemaakte augurkjes


Borrelplank
: combinatie van antipasti en/of mezze met 3 warme hapjes (suppl. 2,50 p.p.)

Wilt u thuis genieten van deze lekkere borrelhappen? Dat kan met onze verschillende borrelboxen!

Artisjokken met salie, venkel, olijven, Romeinse sla, gekonfijte citroen en saffraan-aioli  

Witlofsalade met blue stilton, granny smith, linten van groene asperges, geroosterde paranoten en citrusdressing

Gerookte zalm, krokante chilitaco, avocadocrème, grapefruit, pesto van zuring [kruidachtige plant] en gefrituurde Hollandse garnaaltjes

Salade van zwaardvis, aardappel, knolselderij en ras el hanout [Marokkaans kruidenmengsel] met botersla, cornichons en hartige sesamkoekjes

Carpaccio van rundvlees, truffeldressing, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Tataki [bereidingswijze uit de Japanse keuken] van rund met trofie [pastasoort], slierten van gele courgette en sojaparels

Brandnetelsoep met peterseliecoulis en bladerdeegkussentje gevuld met Turkse kaas, champignons en parelgort

Strandkrabbenbisque met garnituur van Greenshell-mossel, rivierkreeftjes en croutons van ciabatta (suppl. € 2,50)

Risotto met roquefort, baba ganoush [Midden-Oosterse dip] van courgette, pijnboompitten, za’atar, geitenyoghurt en chiliboter

Portobello met reblochon en snijbiet verpakt in bladerdeeg met mierikswortel en gewelde moerbeien

Rolletjes van zeewolf en zalm met savooiekool, karnemelkmousseline [fluweelzachte aardappelpuree in dit geval bereid met karnemelk] en groene peperolie

Gestoofde heekfilet met curry van spinazie, babymais, paksoi, kokos, koriander en gierst [graansoort]

Gegrilde ‘Buitengewone Varkens’filet [www.buitengewonevarkens.nl] met moussaka, krokante kaantjes [het residu van het uitbakken van spek] en jus van granaatappel

Tajine van geitenbok (vanDe Bokkenbunker’), Guinness-bier en edamamebonen met munt, gebrande citroen en sorghum [graansoort]

Tabouleh van bulgur, verse kruiden en Turkse kaas

Souvlaki van gegrilde groenten met za’atar [Arabische kruidenmix met o.a. oregano] en granaatmelasse

Sweet potato fries met gerookte-paprikamayonaise (€ 4,50 per schaal)

Gemengde salade, caesardressing, Parmezaanse kaas, pecannoten

Hazelnoten-cheesecake met amarettikoekjes [Italiaanse bitterkoekjes] en karameldruppels

Moonpie; taartje van biscuits met een vulling van meringue en marshmallow, omhuld met pure chocolade en gezouten pinda’s met vanillesaus en vanille-ijs

Meloenromanoff; honingmeloen, vodka, lange vingers, gember, slagroom en Griekse yoghurt

Witte chocoladeparfait, nougatine, gebrand eiwitschuim, frambozensaus, roze pepersticks

4 soorten kaas met crackers, vijgen-amandelbrood en walnoten (suppl. € 2,50) 

Plankje zoet voor bij de koffie: 5 verschillende zoete lekkernijen. € 7,00